luni, 19 mai 2008

Promovare website - simpla si la subiect

Asadar ai un website? Ce faci acum?

Ai inceput cu o idee sau cu un produs pe care vrei sa il promovezi. Ti’ai facut documentarea si ai construit un site, dar cum sa aduci si oameni care sa il vada? Acum sa fim realisti, Internetul este un taram al viselor; totusi datorita marimii sale chiar daca ai construit un website nu inseamna ca cineva va veni sa il vada.

Daca ai la dipozitie fonduri nelimitate, poti sa platesti sa iti inscri website ‘ul in mai multe motoare de cautare cat mai repede. Daca vrei sa iti inscrii gratuit website ’ul in motoarele de cautare poate sa dureze intre 6 si 12 saptamani pana sa apari in cautarile lor. Totusi banuiesc ca vrei trafic acum???

Pe net se promoveaza multe programe de inscriere la motoare de cautare. Unele sunt programe autentice, iar unele doar iti vor lua banii si nu vei primi nimic in schimb. Este greu sa stii in cine sa ai incredere. Iata cateva idei simple care te vor ajuta pe drumul succesului:

1.Promovarea website ’ului tau o poti face si singur - da poti si singur

Suna a fi o afirmatie foarte larga care cuprinde multe, asadar de unde incepi? Fi creativ. Exista multe metode prin care sa iti promovezi produsul sau website ’ul.

a. Adauga informatia (adresa) website ’ului tau la semnatura pe care poti sa o setezi din contul de email. De fiecare data cand trimiti un email iti si promovezi website ’ul.

b. Printeaza fluturasi despre produs / website si lipeste'i in orasul tau.

c. Pune anunturi gratuite in ziarele locale. Multe pot fi facute online si poti sa iesi foarte ieftin.

d. Cauta website ’uri specializate unde poti pune anunturi gratuite. E posibil sa nu primesti foarte multe click ’uri prin aceste pagini cu anunturi gratuite dar ideea si scopul tau e sa circule informatia ta.

2. Pay-Per-Click sau PPC

Aceasta forma de promovare poate devenii costisitoare destul de repede dar daca folosesti Google Adwords sau Yahoo, poti sa iti stabilesti un buget zilnic si care nu va fi depasit. Ambele „tabere” – programe, au unelte online de utilizare a cuvintelor cheie pe care vrei sa le folosesti in campaniile de promovare si in reclame. Un mic sfat ar fi sa incepit usor, atunci cand folosesti sistemul Pay-Per-Click. Acorda’ti sansa sa te obisnuiesti cu sistemul daca esti la inceput si sa iti dai seama cum functioneaza. Daca alegi cuvinte pe care se „liciteaza” cu sume mici, poti sa primesti mai multe click ’uri inainte de a ti se termina bugetul.
In curand voi revenii cu mai multe informatii despre sistemul Pay-Per-Click, dar pana atunci trebuie doar sa cautati pe net pentru ca exista foarte multe resurse unde poti invata mai multe despre cum se foloseste PPC ’ul

Nu am atins nici macar varful de iceberg prin ceea ce am scris deaceea promit sa revin cu alte informatii mai detaliate si mai complexe despre cum poti sa iti promovezi afacerea online, dar pana atunci sper sa va ajute acesti pasi simpli.

Have Fun
Daniel <><

Niciun comentariu: