miercuri, 14 mai 2008

Sfaturi: folosirea de fonturi HTML

Fiecare webmaster lucreaza cat mai mult sa isi imbunatateasca aspectul site'ului pe care il are, sau cel putin asa ar trebui. Cei care se straduies sa imbunatateasca aspectul incearca sa il faca sa fie cat mai atractiv pentru ca astfel surferii sa stea cat mai mult pe paginile lor. Aceste imbunatatiri se fac tot timpul si fiecare, cauta noi tehnici ca sa faca pagina lui sa fie cat mai atragatoare. Totusi dintre toate imbunatatirile pe care le putem aduce e bine sa nu uitam un aspect important care este folositcel mai mult si anume ... fonturile. O gandire comuna este ca daca folosesti fonturi sofisticate si artistice acestea imbunatatesc aspectul paginii si atrag publicul si mai mult. Pana acum, aceasta gandire s'a dovedit a fi un mit si folosirea acestor fonturi a avut rezulatul invers celui dorit. Asadar care sunt metodele cele mai bune de a folosi fonturile in paginile HTML.

Sfatul 1. - Cei mai multi oameni intra pe un site pentru a citi si a accesa o anumita informatie. Aceasta dorinta sau atitudine a oamenilor ( cum vreti sa ii spuneti) trebuie sa fie satisfacuta corect. In cazul in care aveti un site care ofera informatii atunci trebuie folosite cele mai "citibile" fonturi cum ar fi Verdana sau Arial folosind o marine si o culoare adecvata.

Sfatul 2. - Fonturile au multe proprietati, dar pentru ca vorbim de un site atunci cele mai importante sunt, marimea, tipul si culoarea. Daca alegi cu intelepciune aceste caracteristici atunci adaugi valoare paginii tale.

Sfatul 3. - Cel mai bun font este cel care se poate citi usor. Cel mai bine este sa folosesti fonturi care se pot citi usor cum ar fi Arial sau Times New Roman, pentru ca sunt usor de folosit si clare. In comparatie cu ele, fonturile sofisticate, cum ar fi cele caligrafice sunt greu de citit si distrag atentie vizitatorului de la pagina si de la mesajul pe care vrei sa il trasmiti.

Sfatul 4. - Nu este deloc interzis sa folosesti fonturi sofisticate. Este chiar necesar sa folosesti aceste tipuri de fonturi daca site 'ul "le cere", sau face parte din dintr'o categorie mai sofisticata de site 'uri. De ex. Dca ai un website care este legat de flori, atunci chiar trebuie sa folosesti si fonturi artistice. Totusi si in astfel de cazuri este bine sa folosesti fonturi artistice atunci cand vine vorba de logo sau de titlu si nu in textul care vrei sa transmita o informatie. In cazul acesta ai un design bun si o informatie care poate fi citita.

Sfatul 5. - Un alt aspect important care tine de fonturi este marimea. Nu toti cei care iti viziteaza pagina au o vedere perfecta. De aceea recomand ca sa nu fie folosite fonturi foarte mici. ideal este sa folosesti fonturi intre 12 - 14, care sunt cele mai usor de citit si ar trebui folosite pentru continut. O marime mai mare a fonturilor poate fi folosita pentru titluri. Deasemenea trebuie sa fi atent sa nu folosesti fonturi prea mari pentru ca atunci vizitatorul foloseste scroll 'ul prea mult si ii distrage atentia.

Sfatul 6. - Ultimul dar nu cel din urma sfat este legat de culoare. Trebuie sa folosesti culori calde si placute si sa ai cat mai mult scris folosind culoarea neagra. Fonturile negre sunt usor de citit si deasemenea nu ii afecteaza pe daltonisti. Ultimul lucu pe care vrei sa il faci este sa folosesti un font de culoare deschisa si un fundal deschis, cum ar fi roz si galben. yuk-yuk :)

Sfaturile sunt simple dar sper sa va fie de ajutor, asa cum incerc si eu prin ceea ce postez aici.

Have Fun
Daniel <><

free web templates

freetemplatesonline.com

freetemplatesonline.com Este o colectie de "web templates" usor de editat care pot sa devina o baza pentru website 'ul tau. Fie ca incepi o pagina de la zero, sau vrei doar sa iti schimbi putin imaginea paginii aici e un loc bun pentru o refacere. In plus totul arata profesionist si chiar este.

Have Fun
Daniel <><