luni, 5 mai 2008

Continut util si proaspat - de ce sa te chinui?

Ar fi mult mai usor sa lucrezi doua trei saptamani la un site, sa alegi un domeniu, platesti un provider ai un site si gata curg milioanele in buzunarele tale, dar risti sa ajungi ultimul din rand. Atunci care ar fi solutia si ce ai de facut?

Unul din dintre pasii cei mai importanti atunci cand creezi un website, este atunci cand decizi sa adopti una din regulile de aur are web designului – Ofera Continut Folositor si Proaspat!

Probabil ca deja a’ti auzit zicala: „Continutul este Rege!”, dar probabil ca nu sunteti siguri exact ce inseamna asta. Ei bine Continutul este definit de tot ceea ce ai pe un website, grafica, materiale de marketing, bannere cu reclame si astea sunt doar cateva exemple de continut pe website –ul tau. In lumea comertului electronic, continutul de calitate are o mare forta de atractie si este gradul de comparatie care masoara cat de mult sunt atrasi vizitatorii sa ramana pe website –ul tau si cat de incurajati sunt sa revina pe viitor. Unul dintre pasii ce’i mai importanti in crearea unui website de succes este atunci cand te hotarasti sa adaugi un continut care sa fie folositor celui care te viziteaza. Asta inseamna ca acel continut pe care il alegi trebuie sa includa toate informatiile necesare pentru client spre a’l ajuta sa ia o decizie inteligenta intr’un mod usor si accesibil. Mai mult, continutul trebuie sa transforme fiecare vizitator intr’un client fidel.

Clienti fideli? Ai sau nu ai? Care este cea mai buna metoda de atragere si pastrare a acestui tip de clienti? Raspunsul este mult mai direct decat ai crede. Daca ai pe site un continut proaspat, sunt mai multe sanse ca sa fii adaugat la pagini favorite si clientii sa se intoarca din obisnuita sa vada ce mai este nou. Acest lucru este in avantajul tau cand improspatezi tot site ’ul sau doar o pagina sau doua. Este foarte important sa ai informatii la zi pentru ca asa vizitatorii sunt atrasi sa revina exact ca atunci cand ar cumpara o revista sau un ziar.

Unii cred ca este vorba doar de partea scrisa a site’ului, dar in categoria continutului proaspat pot sa intre, imagini, sunete, video si animatii. Cu cat designerii si cei care ii angajeaza stiu mai multe despre optimizarea pentru motoarele de cautare ( SEO) si ce inseamna asta este mai bine pentru site. Din pacate nu toti inteleg ca un continut proaspat este strans legat de page rank ’ul (pozitia pe care esti la o cautare pe google de exemplu). Mai simplu spus inseamna ca ajustezi ce merge si ce nu merge. Anumite cuvinte cheie si fraze care se gasesc in continutul tau te pot ajuta pentru o vreme dar este bine sa experimentezi in mod continuu cu continut proaspat pentru motivele mentionate mai sus si pentru a’ti imbunatatii page rank ’ul pe care il ai. De multe ori diferenta dintre o campanie de page rank reusita si una nereusita este un cuvant cheie sau o fraza. Asa cum am mai spus sunt mai multe parti care adunate insumeaza continutul website ’ului tau iar unul din cele mai noi elemente din aceasta categorie este cel video. Din ce in ce mai des foarte multe site ’uri folosesc continutul video pentru a prezenta un produs sau pentru o demonstratie si astfel adauga personalitate site ’ului si clientii sunt atrasi in mod repetat.

Unii experti spun ca viitorul in marketingul online este al continutului video, dar nu este nici o indoiala ca cei care folosesc acest tip de continut vor vedea o crestere in trafic din partea celor care revin.

Solutia asta inseamna munca constanta! Crezi ca merita sa te apuci? iti place sa lucrezi sau vrei sa trandavesti toata ziua!

Have Fun
Daniel <><

Peste 2 milioane juma de poze pentru proiecte

fotosearch.com

Fotosearch este un site cu peste 2,5 milioane de fotografii de calitate foarte buna si zeci de categorii.
In partea de sus in centru este un search box pentru site si se pot cauta imagini pe categorii, iar daca aveti nevoie de fotografii fara drept de autor, pe care sa le folositi in voie trebuie sa fie bifata doar casuta cu "Royalty Free". Daca este bifata si casuta cu " Rights Managed" riscati sa folositi o fotografie cu drept de autor si asta inseamna incalcarea legilor in vigoare.

Have Fun
Daniel <><