vineri, 25 aprilie 2008

Blogging 1 la 1

"Zilele astea" .. bine nu de azi de ieri dar asa cum stie toata lumea blogging-ul a devenit o parte integranta a multor afaceri online dar si offline. Totusi multa lume inca se mai intreaba, "de ce am nevoie de un blog?"

La prima privire un blog este doar un jurnal online in care sunt prezentate o serie de postari in ordine cronologica. Aceste postari sunt scrise in mod normal intr-un ton informal cu rol de informare si nu contin in mod direct informatii publicitare.

Asa ca daca te-ai apucat sa vinzi ceva pe internet de ce ai nevoie de blog? Care este valoarea pe care o va adauga afacerii tale, inafara de faptul ca mai ai inca un lucru de facut pe lista ta zilnica?

Iata doua motive majore pentru care trebuie sa ai un blog ca parte integranta a facerii tale online:

Motivul 1: Blogurile aduc personaliate afacerii tale!

Internetul este un mediu de afaceri lipsite de personaliate si orice oportunitate care ofera afacerii tale un plus de personaliate iti va creste vanzarile.

Fapt: Oamenilor le place sa cumpere produse de la oameni (nu de la masini!).

Daca folosesti un blog pentru a da afacerii tale o "voce proprie", clientii tai vor simtii mai bine cine este tipul sau tipa din spatele afacerii. Acest lucru te va ajuta sa iti construiesti o relatie mai stransa cu clientii tai - iar acest lucru inseamna ca se vor inmultii si comenzile. Blogul trebuie scris din placere si nu din obligatie, dar este o placere care iti poate creste veniturile.

De tinut minte: Blogul tau nu trebuie sa fie scrie intr-un limbaj elevat de afaceri. Trebuie sa fie scris intr-o maniera personala si simpla.

Cititorii tai trebuie sa simta ca le vorbesti direct - ca le impartasesti istorioare, informatii marunte dar folositoare si gandurile tale cu privire la dezvoltarea industriei din care faci parte - trebuie sa contine tot ceea ce este vazut de catre cutitorii tai ca fiind util si informativ?

Deasemenea postarile de pe blogul tau nu trebuie sa fie lungi. Defapt e chiar mai bine sa nu fie lungi. Cei mai populari bloggeri isi mentin postarile la 400 - 500 de cuvinte maxim, iar multe din postarile lor sunt mult mai scurte.

Motivul 2: Blogurile te ajuta sa fii listat mai repede pe Google!

Motoarele de cautare de top, iubesc site -urile care au continut nou si original adaugat periodic - si asta inseamna ca motoarele de cautare IUBESC blogurile.

O postare optimizata corect pe blog poate sa apara listata in Google in primele 10 pozitii in mai puntin de 10 zile!

Personal cred ca trebuie sa ne agatam de fiecare oportunitate care apare de a capitaliza trafic gratuit de pe Google. La momentul actual blogurile sunt cea mai usoara metoda de a face ca traficul sa iti explodeze.

Desigur, in acest articol am atins doar suprafata legata de blogging. Pentru a creea un blog comercial cu adevarat eficient, trebuie intelese detaliile fine care au loc atunci cand iti creezi un blog si il optimizezi pentru a fi gasit de motoarele de cautare. Trebuie inteleasa strategia SEO.

Have Fun Blogging !!! ....
Daniel <><

Tutoriale complete de web building - toate gratuite

www.w3schools.com

Tutoriale complete de web building. Aici gasesti tot ceea ce ai nevoie, de la bazele HTML si XHTML la XML avansat, SQL, Baze de date, Multimedia si WAP. Tot ce ai de facut este sa accesezi meniul din partea stanga pentru a-ti alege tutorialul de care ai nevoie.

Have Fun
Daniel <><

Librarie online de grafica abstracta

www.creativity103.com

Creativity103 este o "biblioteca" online gratuita care contine grafica abstracta si idei pentru design. Tot ce ai de facut este: copy & paste in lucrarile tale sau doar sa folosesti ceea ce gasesti aici pentru a-ti da inspiratie. deasemenea poti sa iti imparti si sa promovezi lucrarile facand un upload la ceea ce ai creat pentru a-i inspira pe altii.

Have Fun
Daniel <><