luni, 21 aprilie 2008

Cum sa construiesti un site in sase pasi?

Te gandesti sa iti cosntruiesti un website si nu stii cum sa incepi? Iata ce ai nevoie ca sa pornesti la drum. Sase pasi usori prin care sa creezi un website.

1. Ai nevoie continut pentru website
Creeaza continut bazat pe cunostiintele pe care le ai. Intotdeauna scrie despre lucrurile pe care le cunosti. Pe masura ce iti redactezi continutul, site -ul trebuie optimizat pentru motoarele de cautare ... asta se numeste optimizare pentru motoarele de cautare sau SEO. Daca ai de gand sa vinzi pe site produse sau servicii trebuie sa te gandesti deja cum vei accepta plati. Sa accepti carti de credit si sa instalezi gratuit un cos de cumparaturi ( mai multe pe viitor despre cum se face acest lucru).

2. Pe masura ce iti pui la punct continutul - ai nevoie de un Domeniu.
Un domeniu cum ar fi: blablabla.com . Ai disponibile mai multe extensii pentru domeniu cum ar fi: .com, .net, .biz, .org, .info, etc. si sa nu uitam de .ro . Alege un nume al domeniului care sa se potriveasca cel mai bine cu domeniul in care activeaza site -ul tau. Poti sa iti cumperi un domeniu chiar si cu mai putin de 10$. La ora actuala sunt foarte multe firme de unde poti cumpara un domeniu.

3. Ai nevoie de gazduire pe net - Web Hosting
Web hosting este locul unde iti "parchezi website -ul". Sunt foarte multe companii de web hosting ... unele ofera acest serviciu gratuit dar nu sunt printre cele mai bune si suportul lor poate sa fie un cosmar. Asa ca cel mai bine este sa platesti pentru acest serviciu pentru ca primesti mai multe beneficii. Poti sa gasesti un bun web host de la cativa dolari pe luna, pana la cativa zeci de dolari.

4. Trebuie sa inveti HTML :
HTML inseamna Hyper Text Markup Language, bleah bleah... e greu ... mai bine ramanem la Html. Daca nu ai destula rabdare sa inveti HTML de la zero poti sa iti cumperi un soft de construire a unui website ... desi cele bune pot fi destul de scumpe. Eu recomand Dreamweaver, dar sunt si altele mai ieftine. Poti chiar sa folosesti Microsoft Word si sa publici paginile in format HTML, nu e cel mai bun dar cei mai multi dintre noi il au deja in calculator :) ... sau mai ramane o metoda ... angajeaza un profesionist care sa il faca pentru tine.

5. Trebuie sa inveti FTP - File Transfer Protocol
Trebuie sa iti transferi fisierele website -ului tau catre serverul de web hosting. Exista foarte multe companii care ofera gratuit softuri pentru FTP.

6. Ai nevoie de trafic pentru website:
Cel mai bun trafic este ... ati ghicit ... traficul gratuit. Cel mai mare trafic pentru un website vine de pe motoarele de cautare si cel mai bun este Google asa ca trebuie sa apari aici. Cel mai rapid mod de a fi indexat de un motor de cautare este ca un alt site care este deja indexat sa aiba un link care sa duca la site -ul pe care il ai tu ... si nu strica sa ceri un schimb de link -uri daca site 'ul respectiv are un continut relevant pentru tine .. nu? Deasemenea poti sa contribui pe forumuri care au subiect comun cu website -ului tau si sa adaugi un link al paginii tale (URL) la semnatura ta.

Daniel <><

PS: Acesti pasi nu garanteaza succesul tau. Sunt doar o lista de pasi simpli care trebuie sa fie cunoscuti de catre cei care vreau sa fac un pas in aceasta lume minunata a internetului.

Tutoriale Photoshop

www.tutorial9.net

Cred ca titlul postarii spune totul !
Un site bine structurat cu tutoriale photoshop. Elemente de baza, design, efecte, interfata, tips & tricks of the trade ;) atunci cand utilizati Photoshop.

Daniel <><

culori HTML

codurile de culori html

De ce sa tii minte toate codurile de culori HTML sau RGB cand le ai la dispozitie pe net.
Pe acest site gasiti 216 coduri ale culorilor care pot fi folosite in HTML sau CSS. In coltul dreapta sus poti sa le transformi in codul RGB.
Have Fun!
Daniel <><

Imagini gratuite!

www.sxc.hu

SXC este o comunitate a fotografilor care ofera gratuit lucrarile lor. Cauta prin categoriile lor peste 100.000 de poze de calitate. Ai nevoie de un wallpaper? ai nevoie de o poza pentru webtite -ul tau? Cauti inspiratie? poti sa incepi de aici!
OBS: Este nevoie de o inregitrare gratuita pentru vizualizare si download