joi, 1 mai 2008

Link Building ca si practica SEO

Cand un webmaster nou scoate capul in lume si se hotaraste sa creeze un website si sa il optimizeze pentru motoarele de cautare sunt multe de stiut, cum sa iti promovezi site -ul (trebuie sa stii marketing) si cum sa ai un bun page rank cu gigantul Google (adica sa fii cotat cat mai sus la o cautare). Google a reusit sa ii tina in frau pe webmasteri atunci cand vine vorba de optimizarile pentru motoarele de cautare. De exemplu wemasterii care continua sa creeze si sa genereze site'uri de calitate cu continut la subiect vor avea un un Page Rank mai mare si vor fi favorizati de Google. Una din metodele prin care un webmaster poate creste popularitatea, traficul si Page Rank -ul pe care il are este si prin practicarea de link building.

Ce e Link Bulding???

Link building -ul este generarea de linkuri catre si dinspre site -ul pe care il ai catre alte site -uri de pe net. Si se poate cu destula usurinta sa pui un link catre site -ul tau pe un alt site. Totusi un webmaster care vrea cu adevarat sa isi creasca optimizarea pentru motoarele de cautare trebuie sa isi creasca numarul de linkuri care duc catre site -ul sau. Exista mai multe metode pentru a realiza acest lucru dar este nevoie de timp si de multa munca. De exemplu cea mai buna metoda este si cea mai simpla: contactezi un webmaster si il intrebi daca vrea sa iti dea un loc pe site -ul lui unde sa pui un link. Si bang ai un link care duce la site -ul tau. Bine acuma ideea e ca de multe ori acest lucru nu se face gratuit, dar se poate negocia - cam ca la piata! :)

De ce este important sa faci Link Building?

Principalul motiv pentru care trebuie sa te apuci sa faci link building este ca acest lucru afecteaza pozitia in care esti pe Google. O parte din algoritmul pe care il foloseste Google este sa determine cate link -uri duc catre un anumit site. In mod sigur nu este atat de important sa ai linkuri care duc de la site -ul tau catre altele, ci este mai important sa ai linkuri pe alte site -uri care sa duca spre tine. In aceasta situatie Google stie ca alti webmasteri te'au "votat" si astfel iti creste popularitatea iar in final primesti un Page Rank mai mare. Asa ca link building este o practica pe care orice webmaster trebuie sa o faca. In final nu face altceva decat sa ajute pe fiecare in parte.

Have Fun - hai la treaba ma duc sa mai fac un link :) cineva interesat de blogul meu sa puna un link la el! :P :D
Daniel <><