miercuri, 30 aprilie 2008

Web Hosting bun si ieftin - cum se gaseste?

M-am gandit ca ar fi bine venit un articol despre cum sa gasesti un serviciu de web hosting de calitate dar la un pret convenabil, asa ca iata cativa pasi care trebuie sa ii aveti in vedere atunci cand va cautati un loc unde sa va parcati domeniul pe care il aveti.

Ieftin nu inseamna neaparat si servici proaste. Unele servici ieftine de web hosting sunt chiar bune, dar fiti atenti: nu toate serviciile ieftine de web hosting inseamna ca sunt bune ... a'ti prins ideea :)

Asa ca iata o lista de 6 pasi care trebuie urmariti atunci inainte de a cumpara serviciile unei companii de web hosting:

1. Asigurativa ca serverul lor are un uptime mai mare de 99% - nu vrei ca site -ul sau blogul tau sa se joace ascunsea cu tine - acum il vezi, acum nu'l vezi - acum e, acum i'al de unde nu'i!

2. Site -ul lor este monitorizat de un alt site de referinta in domeniu - adica statisticile afisate nu provin din surse proprii ci sunt oferite si/sau certificate de alta companie independenta - si eu pot cumpara un server si pun pe site un uptime de 100% :P

3. Ofera suport rapid si de calitate. Asigurati'va ca va ofera un ajutor rapid sau in cel mult 24 de ore din momentul in care i'ati contactat.

4. Alegeti o companie de web hosting care are publicat pe site numarul de telefon la care pot fi contactati. De preferinta un telefon fix, nu doar mobil, sau si mai bine un TelVerde (asta inseamna ca sunt in stare sa isi plateasca macar factura de telefon si nu dispar peste noapte) ca sa ii poti contacta daca se intampla ceva.

5. Suport 24h/24h unii provideri ofera suport 24 din 24. Nu este ceva absolut necesar dar e bine sa ai unde suna daca se intampla ceva in mijlocul noptii.

6. Iti ofera optiunea de a plati lunar sau anual. De ce sa nu te poti muta la alt provider daca nu iti convine.

Cam atat despre web hosting ieftin si de calitate!

Have Fun - Sper sa va ajute sa gasiti cel mai bun provider pentru voi
Daniel <><

PS: Ce'i care nu au ce face pot sa adauge un comentariu la acest articol si sa ne spuna unde isi au contul de web hosting - pentru a fi cat mai obiectiv la acest post. E bine de stiut cine cu cine se scalda. :D

PPS: FARA RECLAME SI SPAM !!!

Niciun comentariu: